Produsele bio nu reprezinta doar un trend trecator, ci o gama de cosmetice care ar trebui sa capteze atentia oricarei doamne sau domnisoare, datorita efectelor benefice pe care acestea le au asupra pielii sau tenului. Cu toate astea, subiectul legat de astfel de produse este totusi unul destul de controversat, facandu-le pe multe dintre femei sa le ocoleasca. Tocmai de aceea, sunt necesare lamuriri, in ceea ce priveste cosmeticele bio. De asemenea, avem ceva recomandari in ceea ce priveste aceste produse.

Ce sunt produsele cosmetice bio?
In general, produsele bio sunt cele realizate fara a se folosi substante chimice. Rolul acestora este de a proteja tenul si pielea celor care le folosesc, oferind in acelasi timp rezultate fara exceptie. Dincolo de asta, produsele cosmetice bio sunt realizate din ingrediente care se afla in deplina armonie cu natura.

Cum iti poti da seama ca ai ales cosmeticele bio potrivite?
Principalul lucru pe care il poti face atunci cand vine vorba de produsele bio este sa verifici eticheta produsului. Astfel, citeste cu atentie toate ingredientele inscrise pe ambalaj si verifica daca acestea sunt exact ce pielea ta are nevoie. De asemenea, incearca mostrele disponibile in magazine sau comanda cateva de pe shop-ul online.

Ce fel de cosmetice bio este bine sa alegi?
Apa micelara. Sunt foarte multe persoane care cred ca eliminarea machiajului se realizeaza doar folosind un demachiant. Insa, in cele mai multe cazuri, nu este suficient. Este nevoie de mai mult pentru a obtine un ten cu adevarat curat. Astfel, foloseste un produs precum Apa Micelara Olive, cu rol de protejare si catifelare a pielii. Acesta este un produs pe baza de nuci, fiind apreciata pentru rolul benefic.

Sapunuri fara parabeni. Sapunurile sunt adesea blamate pentru faptul ca usuca pielea. Iar daca cumva intentionezi sa-l folosesti nu doar pentru maini, ci si pentru ten, este recomandat sa te orientezi catre un produs fara parabeni. Doar in felul acesta te poti bucura de piele curata si, in acelasi timp, catifelata. Iar daca nu ai idee ce sa alegi, iti recomandam sapunul Water Lily, ideal si pentru persoanele cu pielea sensibila.

Crema de zi hidratanta. Cremele pe care le aplici pe ten trebuie neaparat sa fie unele de calitate, astfel incat sa-l hidrateze corespunzator. Tocmai de aceea, este recomandat sa te orientezi spre produse din gama bio. Astfel, alege un produs cu extract de fructe sau plante, cu rol hidratant. Totodata, nu uita sa te ocupi si de hidratarea organismului dinspre interior spre exterior.

Crema de maini. Desi adesea neglijate, mainile pot fi o adevarata arma a seductiei, atunci cand vine vorba de femei. Astfel, pentru a le pastra fine si catifelate, este nevoie de o crema de maini hidratanta, care sa fie aplicata cu regularitate. Insa, multe modele de astfel de produse cosmetice contin parfum si nu isi fac treaba corespunzator. Tocmai de aceea, cremele de maini bio se dovedesc o alegere mult mai inteleapta. Cauta produsele care contin ingrediente precum uleiul de masline sau untul de shea. Aceasta sunt adesea o alegere de top.